Gillende kindjes, gecrasht in de duinen en een skydive?

Na 2 weken van de buitenwereld afgesloten te zijn, zitten we nu even een weekendje aan de oceaan om weer wat contact te hebben met mensen anders dan kinderen en moeders die een onverstaandbaare taal spreken.

Aangezien mijn internettijd hier snel voorbij vliegt wordt het een hele korte update. Over 2 weken zijn we weer terug in Windhoek en heb ik weer beschikking over de multimedia, dan meer verhalen, maar vooral weer wat mooie foto's!

We hebben alweer 2 weken in Okahandja vertoeft waar de bedoeling is dat we 500 kinderen screenen!! We werken van 8u sochtends tot 6u savonds, eten daarna en liggen rond half 9 in bed.... Zwaar vemoeiend om elke dag tussen de 30 en de 40 kinderen te screenen waarvan de meeste kinderen onder de 5 jaar niet gewoon huilen, maar het keihard om een gillen zetten (na dit onderzoek hoor ik weer een paar decibel minder...), vechten en alles onder pissen!! Dat gaat dus allemaal iets minder soepel dan we gewend waren... Nu zijn wij ook echt de enige blanken daar, dus dat helpt ook niet echt... De anamnese moet volledig vertaald worden, dus ook dat duur veel langer. Vooral aangezien ze 3x zoveel woorden gebruiken om een vraag te vertalen..! Maar we hebben inmiddel 260 kinderen gezien, dus heel langzaam aan komt het einde in beeld!! En toch blijven ze wel heel schattig hoor!

Vorig weekend zijn we om bij te komen naar een dansfestival (waarbij een aantal vrouwen van ons project meededen) en een weekendje naar de hot spirngs geweest, en nu zijn we vrijdagavond naar Swakupmund aan de oceaan vertrokken en we gaan maandag weer terug.

Gisteren zijn we wezen sandboarden: echt heel gaaf!! Sophie kan vooral heel hard om haar kont naar beneden, ik heb mijn eerste echt spronge gewaagd die eindige en een koprol in het zand (dat wil dus zeggen: kilos zand in je haar, je onderbroek en je oren!!). We hebben ook nog een afdaling ly down boarding gewaagd; gewoon op je buik op een plank en gaan met die banaan! Zodoende hebben we allebei het dagrecord qua snelheid gemaakt: 75 km/h!! Waarbij ik echter eindigde met mijn hoofd in de volgende duin, mijn bril en helm afvlogen en ik nu met een dikke kin en een dikke neus zit.. Maar het was het zeker waard!!!

Na lang beraad hebben we besloten om ook een skydive te gaan maken!! Helaas is dat vandaag vol geboekt, dus hopen we dat het weer het morgenochtend nog toe gaat laten!! Vanmiddag stappen we dan dus maar op de quad om 2 uur lang door de duinen en de woestijn te rijden (om wederom kilo's zand mee in bed te nemen!) Na morgen is het weer gedaan met onze avonturen en het contact met mensen die ons verstaan, dinsdag gaan we weer hard aan het werk! Om volgend weekend een bezoekje aan Waterbergplateau te brengen, maar daarover later meer!

Nu is mijn tijd bijna om, dus om mijn verhaal niet verliezen laat ik het hier even bij :). (eindelijk een kort verhaal ;)) Volgende keer meer over de kindjes en avonturen in Okahandja, ons verhaal over Witkop en hopelijk onze sprong uit het vliegtuig!!!

Liefs Sasja

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer